ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ!!!

Φίλοι και φίλες γειά και χαρά!!!

Αρρωστήσαμε πάλι και αυτή τη φορά οικογενειακώς!!!

Έτσι αφού δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά λόγω εντολών γιατρού και αφού περάσανε τα πολύ δύσκολα με τους πυρετούς και αρχίσανε τα άλλα δύσκολα με τα: «μαμά έλα να παίξουμε!» και «μαμά το ένα και το άλλο», ανακαλύψαμε τα πάζλ!!!

Ένας καταπληκτικός δημιουργικός τρόπος να κρατάτε ήσυχο το μικρό σας, να συμμετέχετε ακόμη και όλη η οικογένεια και να σας απασχολεί αρκετή ώρα!
Σίγουρα παίζει ρόλο η ιδιοσυγρασία του παιδιού καθώς και η ηλικία του, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε! Επίσης μην διστάσετε να βάλετε «δύσκολα» στο βλαστάρι σας, αν βλέπετε ότι «το έχει», δηλαδή πάζλ για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά! Ο μικρός μου για παράδειγμα είναι 3 μιση χρονών και φτιάχνει πάζλ, με ελάχιστη βοήθεια, για παιδιά 5 χρονών και πάνω!

Ένας άλλος ήσυχος τρόπος να απασχοληθείτε δημιουργικά μαζί με το παιδάκι σας είναι η ζωγραφική.
Τον ήσυχο τρόπο τον αναφέρω γιατί δεν αντέχετε λόγω ασθενείας και επειδή το μικρό δεν επιτρέπεται να καταπονηθεί πολύ επίσης λόγω ασθενείας (τουλάχιστον έτσι συνέβη με εμάς)

Εμείς είχαμε πάρει δώρο τα Χριστούγεννα ένα μεγάλο βιβλίο με σκίτσα που πρέπει να τα χρωματίσεις και κάναμε συναγωνισμό ποιός θα τελειώσει τον χρωματισμό του δικού του σκίτσου πρώτος. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε αρκετά κραγιόνια ίδιου χρώματος γιατί αλλιώς θα έχετε καυγάδες αντί για όμορφες και ήσυχες οικογενειακές στιγμές!

Από την πλευρά μου εύχομαι όμορφες οικογενειακές στιγμές σε όλους, έτσι κι αλλιώς, χωρίς αρρώστιες και γκρίνιες!

Σχόλια