Παιδική παράσταση «Μια Φάρμα για τα Ζώα»

Σήμερα καταφέραμε να πάμε σε παιδικό θέατρο μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν (αρρώστιες κλπ). Ήταν η δεύτερη παιδική παράσταση που είδε το βλαστάρι μου στη ζωή του, καθώς τούς είχανε πάει πριν από λίγο καιρό με τον παιδικό σταθμό στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τής όπερας του Γιόχαν Στράους: «Η Νυχτερίδα» σε σκηνοθεσία τής Κάρμεν Ρουγγέρη.

Είδαμε την παράσταση «Μια Φάρμα για τα Ζώα»(4-9χρ.) που παίζεται κάθε Κυριακή
17:15-18:20 στο θέατρο Φούρνος Μαυρομιχάλη 168 (www.fournos-culture.gr)

Η ιστορία έχει ώς εξής:
Στη φάρμα των ζώων όλα κυλούν ήρεμα....Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της. Τα ζώα όμως έχουν άλλη γνώμη: και ονειρεύονται τη μέρα που θα ζουν ελεύθερα και ανενόχλητα....
Ένα βράδυ το Όνειρο τους έγινε πραγματικότητα! Να όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν. Τα ζώα αναγκάζονται να πάρουν αποφάσεις.Πως θα οργανώσουν την καινούργια τους ζωή; Σε αυτές τις αποφάσεις τους συμμετέχουν ενεργά και τα παιδιά από το κοινό

Παράσταση με 3 ηθοποιούς, κούκλες και συμμετοχή των παιδιών τα οποία διατυπώνουν τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της παράστασης.

Οι εντυπώσεις μας:
Συμπαθητική και ευφάνταστη παράσταση πλαισιωμένη από ταλαντούχους ηθοποιούς με όμορφα νοήματα που κατά την γνώμη μου δεν μπορούν να καταλάβουν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών. Ίσως βέβαια να παίζει ρόλο και η συχνότητα επαφής ενός παιδιού με το θέατρο, αλλά ο δικός μου εντυπωσιάστηκε και παρακολουθούσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον μεν, λίγα κατάλαβε δε, αν κρίνω από την συζήτησή μας μετά στο δρόμο της επιστροφής. Παρατήρησα όμως ότι αρκετά παιδάκια στην ηλικία του δικού μου δεν «έπιασαν» νοήματα της παράστασης. Κουράστηκε επίσης από τη διάρκεια (65 λεπτά).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, νομίζω ότι η παιδική παράσταση τού ίδιου θεάτρου «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» που απευθύνεται σε παιδιά 2,5-5 ετών και διαρκεί 50 λεπτά θα του άρεσε περισσότερο.

Εμείς πάντως θα σπεύσουμε γιατί όλες οι παιδικές παραστάσεις τού συγκεκριμένου θεάτρου θα παίζονται έως τις 9 Μαίου 2010.
Ελπίζω να προλάβουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας!

Σχόλια

  1. Αναρωτιόμουν γι' αυτό το έργο, αλλά πράγματι μου φαινόταν λίγο "δύσκολο" για τον Κωστή που είναι 3.
    Το " Μήλα, ζάχαρη, κανέλα" που το είδαμε είναι μια χαρά και πολύ συμπαθητικό πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου