Αγώνες κολύμβησης

Φέτος το βλασταράκι μου συνέχισε τα μαθήματα κολύμβησης που είχε ξεκινήσει πέρισυ, στα πλαίσια των προγραμμάτων του δήμου, μαζί με άλλα 2 κορίτσια συν-κολυμβητές. Η μεγάλη διαφορά ήταν πως στα μέσα Δεκέμβρη αποφασίσαμε οι γονείς των 3 συν-κολυμβητών, (για διάφορους λόγους που δεν θα αναφέρω εδώ), να μεταφερθούν από τη μικρή πισίνα σου δήμου, σε κανονικό κολυμβητήριο που συνεργάζεται με το δήμο.


Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της αλλαγής, συμμετείχαν τα 3 δελφινάκια, στους κολυμβητικούς αγώνες που διοργάνωσε ο δήμος το περασμένο Σάββατο. 
Ήταν η πρώτη τους φορά και φυσικά το άγχος μεγάλο.
Τα αρχάρια παιδάκια έκαναν απλώς επίδειξη με σανίδα και πήραν όλα τιμητικό μετάλλιο και δίπλωμα για τη συμμετοχή. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά συμμετείχαν κανονικά σε αγώνες και μετάλλιο πήραν οι τρείς πρώτοι.
Τα δελφινάκια μας λοιπόν, λίγο που ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε κάτι τέτοιο, λίγο που είδαν τα προηγούμενα παιδάκια να βραβεύονται όλα, περίμεναν το μετάλλιό τους! Και φυσικά όταν αυτό δεν έγινε, η απογοήτευση ήταν μεγάλη!


Δεν θα σταθώ στην «άσκοπη φιλοσοφία» με την οποία «μπολιάζουμε» τα παιδιά μας από μικρά να είναι πάντα πρώτα και καλύτερα, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε άκρως ανταγωνιστικούς ενήλικες, με αμφίβολα αποτελέσματα τελικά, (αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω από τον «όμορφο κόσμο αγγελικά φτιαγμένο» που τους κληροδοτούμε). Αυτό είναι μιά συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα, που ξεφεύγει όμως, από το σκοπό της συγκεκριμένης ανάρτησης.
Θα σταθώ στην ευαισθητοποιημένη στάση του δασκάλου τους στην κολύμβηση, με τον οποίο έχει δημιουργηθεί μια πολύ τρυφερή σχέση, που αφού τελείωσε η γιορτή και οι βραβεύσεις, τα πήρε κοντά του και τους έδωσε από ένα τιμητικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής και τους είπε ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους, με πολύ αγάπη.
Αν βλέπατε μόνο πώς φωτίστηκαν τα προσωπάκια τους, θα μπορούσατε να κατανοήσετε  και την δική μου συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τη στάση του.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα ακόμη μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον άξιο και ευαίσθητο αυτόν δάσκαλο!
 Υ.Γ. Για την ιστορία, ο γιόκας μου αγωνίστηκε στα 50μ ύπτιο και βγήκε τέταρτος...       

Σχόλια

  1. Μπράβο του γιόκα σου! Αντε και στους επόμενους κολυμβητικούς αγώνες!

    Χρόνια του πολλά για χθες!!! Να είναι γερός και χαρούμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου