Μουσείο Ακρόπολης

Αύγουστος στην πόλη και επιτέλους καταφέραμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Ακρόπολης για πρώτη φορά (ξέρω-ξέρω ντροπή μου!)
Από πέρισι είχα δει στην ιστοσελίδα του μουσείου (www.theacropolismuseum.gr) πως υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφτείς το μουσείο οικογενειακώς, συμμετέχοντας σ’ένα παιχνίδι με τα παιδιά σου που ονομάζεται «Αναζητώντας τη θεά Αθηνά» το οποίο και τελικά κάναμε. Στο γραφείο πληροφοριών σε εφοδιάζουν με τα απαραίτητα υλικά:
-μία κάτοψη του χώρου με οδηγίες και ένα φύλλο με αυτοκόλλητα
-ένα δανειστικό σακίδιο (το οποίο παραλαμβάνεις αφού αφήσεις την ταυτότητά σου) που περιέχει 3 διαφορετικά παιχνίδια



Καλούμαστε να αναζητήσουμε μαζί με τα παιδιά μας τις 12 διαφορετικές μορφές της θεάς Αθηνάς ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου και να κολλήσουμε το αυτοκόλλητο με τη φωτογραφία της Αθηνάς στο χάρτη με την κάτοψη του μουσείου στο σωστό σημείο.



Το Μουσείο εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι.



Το παιχνίδι συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» , μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.
Εμείς τα κάναμε λίγο ανάποδα, παίξαμε το παιχνίδι πέρισυ που τα ανακάλυψα και επισκεφτήκαμε το μουσείο φέτος.

Φέτος υπάρχει άλλο ένα οικογενειακό παιχνίδι με τίτλο «Αρχαϊκά Χρώματα» που σκοπό έχει οι οικογένειες να ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από τρία παιχνίδια:
· το παιχνίδι αναζήτησης λεπτομερειών στα αρχαϊκά γλυπτά, εκεί όπου σώζεται το χρώμα τους.
· την κασετίνα ζωγραφικής που περιέχει πραγματικά ορυκτά χρώματα και αντίστοιχα μολύβια για να χρωματίζουν τα παιδιά το σχέδιο της Πεπλοφόρου.
· το DOMINO με συνδυασμούς σε ελεύθερη χρωματική απόδοση από τα σχέδια που διακοσμούσαν ρούχα και σκουλαρίκια των Κορών της αρχαϊκής εποχής.
Και αυτό το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί στο σπίτι με το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την πεπλοφόρο» όπου τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές παραλλαγές.

Στο γραφείο πληροφοριών όταν ρωτήσαμε, αφού άκουσαν την ηλικία μας (6 χρονών) μας έδωσαν το πρώτο παιχνίδι.

Ο μικρός μου πρίγκηπας ενθουσιάστηκε και με την ανυπομονησία που τον διακρίνει, δεν περίμενε να διαβάσουμε τις πληροφορίες του εκθέματος μόλις ανακαλύπταμε μία μορφή και κολλούσαμε το αυτοκόλλητο, αλλά έφευγε για να ανακαλύψει την επόμενη!
Όπως καταλαβαίνετε «ξεπετάξαμε» το παιχνίδι, είδαμε και την πολύ ενδιαφέρουσα προβολή για τον Παρθενώνα, πήγαμε για φαϊ στο εστιατόριο όπου παίξαμε τα παιχνίδια του σακιδίου και τα είχαμε τελειώσει όλα σε μιάμιση ώρα!

Έτσι, παρόλο που ήταν πολύ όμορφα, εγώ λέω να ξαναπάω (χωρίς παιδί) για να μπορέσω να απολαύσω το μουσείο με την ησυχία μου!

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Αθήνα 11742
τηλ.:+30 210 9000900
Email: info@theacropolismuseum.gr
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη με Κυριακή: 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.
Ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.
Αποχώρηση επισκεπτών από τους εκθεσιακούς χώρους: 7.45 μ.μ.
Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.
Δευτέρα: Κλειστά.
Κλειστά: 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 25 και 26 Δεκεμβρίου.
Εισιτήριο:
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Μειωμένη είσοδος: 3 ευρώ (παιδιά 6-12 ετών, άτομα άνω των 65 τεών κλπ)



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου