Παιδική θεατρική παράσταση: «Τα παραμύθια το’ σκασαν»

Ας θυμηθούμε λίγο τον αρχικό λόγο που δημιουργήθηκαν τα Φτερουγίσματα.

Εχθές Κυριακή καταφέραμε μετά από πολύ καιρό να πάμε σε παιδικό θέατρο.

Ανοίγει παρένθεση: Λίγο η μάνα-δηλαδή εγώ-που είχε τις «κλειστές» της, λίγο ή μάλλον πολύ που ο κανακάρης παίζει ποδόσφαιρο και παίζουν σε τουρνουά ΚΑΙ Σάββατο ΚΑΙ Κυριακή ΚΑΘΕ Σ/Κ-λέω τον πόνο μου η δόλια μάνα-κλείνει η παρένθεση.

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Τα παραμύθια το’σκασαν» στο θέατρο Αργώ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Πέντε παιδιά το σκάνε ταυτόχρονα απ’ το σπίτι τους, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Άγνωστα μεταξύ τους συναντιούνται στο παραμυθοδάσος, εκεί που τα δέντρα και τα ζώα χορεύουν, περπατούν και μιλούν,  τα ρολόγια ρωτούν, η μάγισσα και ο γίγαντας  παραμονεύουν. Με την βοήθεια ενός παράξενου πιανίστα και του ντράμερ βοηθού του, μεταμορφώνουν την ζωή τους σε παραμύθι και αποφασίζουν να υποδυθούν το ρόλο τους μέχρι τέλους, για να κατανοήσουν καλύτερα την ταυτότητά τους μέσα από τους συμβολικούς χαρακτήρες των παραμυθιών.

Τα θετικά:
Η παράσταση είναι εξαιρετική! Οι ηθοποιοί όλοι νέα όμορφα παιδιά με πολύ ταλέντο και κέφι, παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν. Ζωντανή μουσική, όμορφες φωνές, καταπληκτικά κοστούμια, εξαιρετικά μηνύματα. Με τον τρόπο τους έκαναν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν, μας έκαναν να προβληματιστούμε αλλά και να γελάσουμε μικροί μεγάλοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο θέατρο: η ταμίας, τα παιδιά στο μπαρ και οι ηθοποιοί ευγενέστατοι και χαμογελαστοί.

Εντύπωση μου έκανε που στο τέλος της παράστασης όλοι οι ηθοποιοί περίμεναν τα παιδιά να τα χαιρετήσουν, να τους μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Ίσως απλά να είμασταν τυχεροί και να είχε σχέση με τον εορτασμό των γενεθλίων μιας όμορφης μικρούλας που ήρθε με την παρέα της και την τούρτα από puncakes και κέρασε από αυτήν όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως (προς τιμήν της), όπως και να είχε το βρήκα πολύ όμορφη κίνηση.

Από τις λίγες παραστάσεις που αναφέρει ότι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-13 ετών

Τα αρνητικά:
Η παράσταση άργησε να ξεκινήσει και για τους ποδοσφαιριστές που είχαν υποχρεώσεις αθλητικές και έπρεπε να φάνε συγκεκριμένη ώρα (ονόματα να μην λέμε-οικογένειες να μην θίγουμε), ήταν ένα θεματάκι.
Παρόλο που υπάρχει η επισήμανση ότι η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5-13 ετών, υπήρχαν μικρότερα παιδιά που ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν, έκλαψαν και κατά συνέπεια ενόχλησαν τους υπόλοιπους.



Πληροφορίες για την παράσταση:

Κείμενο: Ντίνα Καφτεράνη
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νέλλη Πουλοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Επιμέλεια κίνησης-Χορογραφία: Λία Χαμηλοθώρη –Νέλλη Πουλοπούλου
Μουσική (πρωτότυπη σύνθεση): Άγγελος Αγγελίδης - Στίχοι: Ντίνα Καφτεράνη
Video: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσος
Βασισμένο σε μια ιδεά του Νίκου Χανιωτάκη

Ερμηνεύουν: Μπέτυ Αποστόλου, Ιωάννα Ρούσσου, Νέλλυ Πουλοπούλου, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Σταύρος Τσιτσόπουλος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ουσίκ Χανικιάν.

Παραστάσεις: Κυριακή, ώρα 11 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενικής είσοδος 10 €
Παιδικό (έως 12 ετών)-Ανέργων-Πολυτέκνων-ΟΛΜΕ 8 €
Ισχύει το COSMOTE DEALS FOR YOU 2 στην τιμή του 1

Διάρκεια: 90 λεπτά (Διάλειμμα 15 λεπτών)

Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
τηλ/fax: 210 5201684-5
email: info@argotheater.gr

Μην το χάσετε γιατί:
«Όλα αλλάζουν, αλλιώς αν τα δεις, είναι βλέπεις θέμα οπτικής»



Σχόλια